الجمعة، 8 يونيو 2012

جميع انواع الاكلات المصرية

                                                                              بسم اللة الرحمن الرحيم                                                                        اْول حاجة ذى ما اْتفقنا نسمى بالله علشان البركة فى الاكل اْول اْكلة  معاناالفتة بالخل والثوم الاكلة الجميلة اللى كلنا بنحبها   أعتدنا بمصر نأكل الفتة في مواسم كتير منها عيد الأضحي و عقيقة المولود


و دي طريقة حلوة و سهلة للفتة ان شاء الله تعجبكم


الفتة بالخل و الثوم              (المقادير)          (  5حبات طماطم -2معلقة زيت -2فص ثوم-2معلقة خل                                                         -معلقة ملح وفلفل اسود وبهارات حسب الرغبةللفتة )
1 كيلو لحم مسلوق عادي ( لحم مسلوق بالماء و البصل و ملح و الفلفل الأسود و البهارات و عود قرفة و ورقتي لورا و عودين قرنفل و الهيل) 
2 كوب مرق اللحم ( لتسوية الأرز)
1 كوب مرق اللحم لتسقية الخبز
2 خبز أسمر مقطع قطع صغيرة
2 ملعقة كبيرة سمن ( لتحمير الخبز)
2 ملعقة كبيرة زيت ( لنضج الأرز)
2 كوب كبير أرز مصري مغسول و منقوع لمدة
 1/2 ساعة
2 فص ثوم مفري و محمر بالزيت للزينة

(الطريقة)

الصلصة أولا


نضع الزيت في قدر علي النار ثم نضع الثوم المفروم و نقلب ثم نضع عصير الطماطم و الملح و الفلفل الاسود و تترك علي النار حتي تتسبك و تنضج ثم نضع الخل و نطفي النار و تترك لتهدأ
و دي صورة الصلصة النهائية




تترك الصلصة علي جنب و نبدأ في عمل الفتة
نقطع الخبز قطع صغيرة و نحمرها علي النار مع السمن (ممكن تحمر في الفرن )
الصلصة أولا


نضع الزيت في قدر علي النار ثم نضع الثوم المفروم و نقلب ثم نضع عصير الطماطم و الملح و الفلفل الاسود و تترك علي النار حتي تتسبك و تنضج ثم نضع الخل و نطفي النار و تترك 

تترك الصلصة علي جنب و نبدأ في عمل الفتة
نقطع الخبز قطع صغيرة و نحمرها علي النار مع السمن (ممكن تحمر في الفرن )

و تقلب علي النار حتي يحمص الخبز و نحطه في القالب

نعد الأرز بالطريقة المعتادة
نضع الزيت في قدر علي النار ثم نضع الأرز المنقوع و المصفي و الملح و نقلب شوية



ثم نضع المرق و نتركه يغلي ثم نهدئ النار علي الآخر و نغطيه و يترك لينضج الأرز
و دي صورة بعد ما حطيت المرق و سيبته يغلي

 الرز استوة 
نسخن 1 كوب من المرق و نسقي به الخبز المحمص
و يترك حتي يتشرب الخبز المرق جيداا

ثم نخلط مع الخبز المسقي بالمرق 3 ملاعق كبيرة أرز ناضج + 4 ملاعق كبيرة صلصة و تقلب جيدا


ثم نضع الأرز و نفرده علي الخبز و نزين السطح بالثوم المحمر الثوم المحمر لة فوائدكثيرة غير انة بيعمل ريحة جميلة جدا ودة الشكل النهائى 




هناك تعليق واحد:

  1. جدد الان سفرتك في رمضان مع موقعنا باتيه وانتريه طريقة عمل خلية النحل الرائعه .
    للتواصل معنا :
    http://www.pntre.com/how-aml-khalya-bee/

    ردحذف